"Gullet i dritten" - en podkast om selvhjelpsarbeidet i Hallingdal

Sist oppdatert: 29 november 2021.

Fra 23. oktober 2021 sender Radio Hallingdal "Gullet i dritten" hver lørdag kl. 20.00.

Programmet sendes i reprise søndag kl. 13.05 og mandag kl. 11.05. Du kan høre programmet direkte direkte her når det går på radio og episodene kan høres enkeltvis, se nedenfor.

Podkast-episoder:

Intro: Velkommen til "Gullet i dritten". Rakel Sjemmedal

1. Hva er Selvhjelp? - 23. oktober 2021
Ragna Torkelsgard (Hallinghelse), Erna Majormoen og Anne Grete Tandberg (Selvhjelp Norge), Geir Ove Østro (Hallingradioen)

2. Å reise seg - 30. oktober 2021
Gjester: Vidar Starion og Kjell Torstein Hagen (FFHR Hallingdal)

Kjell og Vidar er to engasjerte karer fra Gol som begge har hatt rusproblemer. Hvordan kom de seg ut av rusen, og videre i livet sitt? I dag får vi høre hvordan deres erfaring fra avhengighet og bruk av selvhjelpsgrupper - gjør at de i dag legger til rette for og gode arenaer og grupper som skaper håp om en bedre hverdag for andre.
Kjell og Vidar beskriver hvordan motivasjonen til å bli rusfri må komme innefra - i deg selv. Likevel trenger vi alle å bli sett, og hvor viktig  støtte fra andre er i den tøffe prosessen for å lykkes i tilfrisking fra rus, og ellers i livet.

3. Oppmerksomt nærvær - 6. november 2021
Stølspod 1 med Lasse Olsen (Hol Kommune) og Ragna Torkelsgard (Hallinghelse)

Hodet er ikke skilt fra kroppen vår; vi er et helt menneske med tanker, følelser og kroppslige reaksjoner. Det påvirker oss på godt og vondt. Oppmerksomt nærvær handler om å være tilstede i øyeblikket med nettopp hele seg. Det kan bidra til økt livskvalitet. Så hvordan kan oppmerksomt nærvær bidra til både selvhjelp og at du kan være til hjelp for andre? I denne stølspoden reflekterer vi rundt dette, mens humla suser rundt oss.

4. Livet etter hjerneslaget - 13. november 2021
Stølspod 2: Jan Helge Tuv (Norsk Forening for Slagrammede, Hallingdal), Ragna Torkelsgard (Hallinghelse) og Lasse Olsen (Hol Kommune).

5. Selvhjelp i rammen av mestring og frivillighet - 20. november 2021
Gjester: Jette ved Frivilligsentralen og Tordis - Frisklivskoordinator i Hemsedal.
Om hvordan folk møter hverandre på mestringskurs basert på interesser og behov for å styrke et fellesskap.

6. Mental helse og Mentalhelse Ung - 27. november 2021
Gjester: Ida Marie, frivilligsentralen på Ål/styreleder i Mental helse/Pål William, Mental Helse ungdom, Størdal/
Line, Mental helse ungdom. Om engasjement for psykisk helse flere steder i landet.

Episode 7 til 16 er ikke helt klare ennå.

Programvert Radio Hallingdal: Rakel Sjemmedal

Rakel Sjemmedal er vår varme og rause programvert og her møter hun hallinger og andre som er engasjert i arbeidet, og som deler opplevelser, livserfaringer og faglige perspektiver med oss.

Selvhjelp angår folk flest, og podkastens deltagere ønsker å normalisere selvhjelp som verktøy i hverdagen og senke terskelen for å snakke sammen om det som er vanskelig. Sammen kan vi være heiagjeng og støtte hverandre gjennom godt og vondt, i gleder og i sorger.

Gjennom åpenhet, normalisering og gode samtaler vil vi bidra til å fremme samskaping på tvers av frivillighet, fag og kommunegrenser - for bedre muligheter for livsmestring for oss alle i hele livsløpet.

Med podkasten vil vi inspirere og gjøre mangfoldet i selvhjelpsarbeid kjent for innbyggerne i Hallingdal, og i resten av landet.

Ønsker du å komme i kontakt med noen som jobber med selvhjelpsarbeid i Hallingdal?

Følg lenken og finn ditt nærmeste kontaktpunkt i listen.

Produksjon

Rakel Sjemmedal er prosjektleder og programvert for "Gullet i dritten". Geir Ove Østro er vår mann i Hallingradioen og eier podkasten sammen med Selvhjelp Norge (v/Erna Majormoen og Anne Grete Tandberg). I arbeidet har vi også hatt en ressursgruppe bestående av Ragna Torkelsgard (Hallinghelse), Lars Even Olsen (Hol kommune) og Jan Helge Tuv (Hemsedal/Norsk Forening for Slagrammede, Hallingdal).

Del på sosiale medier
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial