Omstilling og bratte læringskurver

Sist oppdatert: 10 juni 2020.

Etter ni uker med Korona-liv har vi hørt ordene “… i disse spesielle tider...” en million ganger. Nå er det nesten som om de spesielle tidene er i ferd med å bli normale. På en måte.  

Men alt er ikke normalt nå heller: arbeidsledigheten er høyere enn noen gang og det er fremdeles mye usikkerhet om fremtiden. Hvor lenge skal denne situasjonen vare?

Vi begynner å venne oss til å ikke klemme hverandre, vi går i sirkel rundt andre og unngår å ta på håndtak og betalingsterminaler. Vi blir litt på en stuss når vi ser på TV at menneskene sitter tett innpå hverandre. Vi finner oss til rette med å utføre arbeidet vårt hjemme – i tomme, eller i stappfulle hus og leiligheter.

Personer og familier som var sårbare før pandemien slo til, er mer sårbare nå. Ensomhet, utenforskap, rus og familievold blir særlig nevnt som problemområder. En periode virket det nærmest som en kollektiv angst hadde tatt overhånd. Hvert fall om man fulgte nyhetssendingene. 

Positiv læring 

Det er spesielle tider, men det er også tider hvor vi lærer nye ting og får nye perspektiver på familien, jobbsituasjonen, samfunnet, verdier, lokale og nasjonale kvaliteter, internasjonale problemstillinger og muligheter.  

I mangel på de vanlige måtene å leve på, skaper menneskers kreativitet og fleksibilitet nye måter å gjøre gamle ting på. Vi ser at det går an å reise mindre, møtes på andre måter - ikke alt er negativt.  

Læringskurven er bratt for mange av oss – det er motstand samtidig som vi ser nødvendighet av å gjøre nye ting - men vi lærer. 

Livet - og jobben - på nett

Vi i Selvhjelp Norge har også måttet snu oss rundt og se etter andre måter å samarbeide på. Som mange andre virksomheter er vi i ferd med å omstille oss til en hverdag som er mer digital. Det gjelder også våre arrangementer som seminarer, erfaringssamlinger og igangsetteropplæring. 

Når arrangementene er digitale betyr det selvsagt at alle kan delta, samme hvor du bor. Men mye av aktiviteten har fokus på lokale aktiviteter og lokalt samarbeid når vi kommer over i mer normale tider igjen. Derfor er våre arrangementer særlig relevante for dem som bor innenfor det arrangerende distriktskontorets område. Vi tror det går frem av invitasjonene hva som er relevant for deg. 

Vel møtt i skyen så lenge! 

Del på sosiale medier
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial