Podkaster

Sist oppdatert: 20 oktober 2021.

Det finnes en mengde spennende og interessante podkaster. Her er noen forslag som sorterer under temaet psykisk helse. Lenkene til podkastene er bare forslag til ett sted du kan finne dem. Du finner de fleste der slikt ligger.

God bedring/NRK

Podkasten med akkurat det du trenger – akkurat nå. Har du spørsmål om kropp og sinn? Else Kåss Furuseth, psykolog Peder Kjøs og lege Kaveh Rashidi gir deg lærerik moro basert på dine spørsmål og historier.

Hør God bedring her

Hvordan har du det, mann?

Erik Follestad syns det er vanskelig å snakke om følelser. Det er han ikke alene om. I denne podkasten skal han få de tøffe gutta til å snakke seriøst for en gangs skyld. 

Hør podkasten her

Psykologen/NRK

Psykolog Egon Hagen snakker rett fra levra. Korte episoder, mange temaer.

Hør Psykologen her.

Sorgens kapittel/NRK

Hvordan er det å miste en du elsker? Sorg kommer i tusen nyanser av trist. Men den er også fylt med kjærlighet, gode minner og veien tilbake til gleden over livet. Med Journalist Karen Marie Berg. 

Hør podkasten her.

Selvmordspodden

I podkasten fokuserer vi på historier, og intervjuer mennesker som på forskjellige måter er berørt av temaet. Vi diskuterer myter om selvmord, kjennetegn, gir tips, og nevner alltid hvor man kan få hjelp. Vårt ønske er å bryte ned stigma i samfunnet rundt selvmord og psykisk helse. Og ikke minst, at ikke EN til skal velge selvmord. 

Hør selvmordspodden her.
Hør også intervju med Kari K. Kastmann i podkast #83/2021 om selvhjelpsarbeid i Agder.

Skolevegring

Skolevegring, en podcast med råd og tips til deg som er berørt av tematikken eller ønsker å forebygge. Det finnes ikke en enkel fasit på dette problemet, og det forekommer på alle trinn både i grunnskole og videregående skole. Ofte må man se problemet gjennom forskjellige linser, og da gjelder det å finne de riktige brillene raskt.

Hør podkasten Skolevegringspodden her.

Pia og psyken

Et dypdykk inn i menneskers psyke med Pia Pedersen, kari Anne Vrabel og Finn Skårderud.

Hør Pia og psyken her.

Hverdagspsyken

En podcast som setter ord på de tabubelagte temaene alle tenker og føler på, men som ingen snakker om.

Hør Hverdagspsyken her.

Siri

Om verdier, følelser, gleding, relasjoner og alt annet som er viktig for at vi kan mestre livet og være rimelig lykkelige.

Hør Siri her.

Sinnsyn

Psykolog Sindre Rishold Liverød har et mål om å si noe nytt om ting du har tenkt på før eller noe selvfølgelig om noe du aldri har tenkt på før.

Hør sinnsyn her.

KoppKaffe

En dagleg podcast. I første rekke for alkoholikere, men egentlig like mye for andre som kan kjenne seg igjen i "Sånn var det før, så skjedde det noe, og sånn er det nå".

Hør KoppKaffe her

Åpen journal

I denne podkasten møter du ekteparet Katarina Flatland (programleder og 70 prosent lege) og Harald Dobloug (100 prosent lege) og får høre historier om deres utfordringer i hverdagsliv og arbeidsliv. I tillegg til at du kan risikere å lære ett og annet om din egen og andres helse.

Gå til Åpen journal

Guro og Guru

Guro Tvedten (45) er journalist og nysgjerrigper. Caspar Seip (68) er terapeut og livsoptimist. Sammen diskuterer de hvorfor livet blir som det blir og hvordan vi håndterer det.

Gå til Guro og Guru

Psykologlunsj

Møt psykologene Tommy Mangerud, Jonas Vaag og Jan-Ole Hesselberg til en uformell lunsjprat om psykologi. Hvorfor skal vi være glad for at vi har fordommer? Hvordan kan botox brukes i behandling av depresjon? Og hva i all verden er egentlig IQ?

Gå til Psykologlunsj

Hos Peder

Psykolog Peder Kjøs møter mennesker som på hver sin måte trenger hjelp til å takle livets utfordringer.

Gå til Hos Peder

Erfaringspodden

Erfaringspodden gir deg intervjuer, kunnskap, toppmøter og påfyll fra Erfaringskompetanse - Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse.

Gå til Erfaringspodden

Del på sosiale medier
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial