Koronafast?
Mange er berørt og opplever ekstra belastninger etter en lang pandemiperiode, men det finnes muligheter som kan bidra til å lette på en krevende livssituasjon.

Vi vet at mange har det ekstra vanskelig nå, og mange kjenner på ensomhet, uro og bekymring. Noen hadde krevende hverdag før pandemien slo til, og for disse er opplevelsen av å være «koronafast» ekstra tung å bære. Er du, eller kjenner du noen som er, «koronafast»? Her er noen muligheter:
LINK Oslo – Senter for selvhjelp og mestring har mottatt ekstra «Koronamidler» til et prosjekt med mål å skape digitale muligheter for samtale- og selvhjelpsgrupper i en krevende Korona-situasjon.
Senteret driftes av stiftelsen Norsk Selvhjelpsforum, med finansiering gjennom Oslo kommune. LINK står for Læring, Informasjon, Nettverk og Kunnskap om selvhjelp og mestring. Dette gjenspeiler hovedoppgavene til de ansatte i LINK Oslo. I tillegg til formidlingsarbeid administrerer senteret påmelding og oppstart av selvorganiserte selvhjelpsgrupper. Senteret samarbeider tett med Kompetansemiljøet Selvhjelp Norge, som jobber på oppdrag for Helsedirektoratet.
Hva kan LINK Oslo bidra med?
- Webinar i samarbeid med Selvhjelp Norge. Tema: Hva er selvhjelp og hvordan kan du ta selvhjelp i bruk i egen hverdag? Det første webinaret er 14. januar 2021. Les mer her.
- Digitale introduksjonsmøter via Zoom om det å være deltaker i selvhjelpsgruppe. Tema: Hva er ei selvhjelpsgruppe? Hva kan være utbytte av å delta? Hvordan foregår det?
- Ta imot påmeldinger og bidra til oppstart av digitale grupper.
- Utlån av digitale "nøkler/lisensbruker" til digitale grupperom. Praktisk hjelp til å få nye brukere opp og stå i form av en-til-en møter, både for deltakere og for den som har "nøkkelen/lisens".
- Bidra inn i digitale møteplasser, som kafeer og seminarer for å formidle om hvordan selvhjelp kan være til hjelp i en vanskelig hverdag.
- I samarbeid med Selvhjelp Norges distriktskontor for Oslo og Viken eksklusiv Buskerud tilbys flere arenaer for kompetanseheving gjennom webinar og seminar. Blant annet 2 dagers gratis opplæring i å bli igangsetter som bidrar til oppstart av selvorganiserte selvhjelpsgrupper, digitale og fysiske. Dette er en flott mulighet for lag og foreninger, likepersoner og de som er ansatt i kommuner og bydeler. Den første igangsetteropplæringen er allerede i januar 2021. Les mer her.
Deltakelse i ei selvhjelpsgruppe, gir mulighet for nærhet og fellesskap – du er IKKE alene.
De som ønsker å delta kan møtes i alt fra sosiale samtalegrupper til tradisjonelle selvhjelpsgrupper. Gjennom samarbeid med LINK Oslo samordnes interesserte deltakere til selvhjelpsgrupper og de får støtte til oppstart, samt gratis tilgang til brukerlisens - en slags digital nøkkel til digitale møterom.
LINK Oslo – senter for selvhjelp og mestring har fått midler fra Stiftelsen Dam via Rådet for psykisk helse, for å kunne låne ut brukerlisenser til Zoom og Whereby. Hensikten er å skape digitale muligheter for samtale- og selvhjelpsgrupper både i LINK og i andre organisasjoner som driver styrkings- og selvhjelpsarbeid i Oslo og omegn.
LINK Oslo har sin fysiske møteplass i Kirkeveien 61 på Majorstua i Oslo. Her har selvhjelpsgrupper gratis tilgang og er selvstendige med egen nøkkel til avtalte møterom og tidspunkt.
Ta kontakt om du lurer på noe eller vil delta i en gruppe:
Anne-Grete Bjørlo i LINK Oslo/koronafast@linkoslo.no eller
Mette Smedstad, distriktskontor for Oslo og Viken eksklusiv Buskerud/mette@selvhjelp.no.