Kjenner du en som sliter?

Som venn eller pårørende kan det være vanskelig å se på at en du er glad i sliter i livet sitt. Noen ganger kan vi tro at vi vet hva som skal til for å løse problemene, andre ganger forstår vi ikke hvorfor vennen ikke velger å leve annerledes. Av og til lar vi oss bruke opp ved alltid å være tilgjengli og på tilbudssiden. Vi ser at livet er vanskelig, men kan ikke gjøre endringene for vedkommende. I det godes hensikt kan vi komme i skade for å overlesse andre med gode råd og ideer samt forventninger til at vedkommende bruker rådene våre. Det er sjeldent en god ide. Men hvis åpningen er til stede eller noen ber deg om hjelp, går det an å foreslå noen muligheter. En selvhjelpsgruppe er en slik mulighet. Les mer om dette nedenfor.

Hva er selvorganisert selvhjelp?

Kjenner du en som sliter?

Selvhjelp er å gripe tak i egen opplevelse, våge å stå i og utfordre egen smerte, for gjennom det å ta ansvar for egne følelser. I en slik prosess gjenerobres jeg-et og iboende ressurser tas i bruk. Med iboende ressurser menes de kreftene den enkelte kan ta tilbake i seg selv, ved å bli kjent med eget problem og gjenvinne de kreftene man bruker på å holde noe på avstand.

Hva er en selvorganisert selvhjelpsgruppe?

Selvhjelpsgrupper er et sted der mennesker møtes for å jobbe med problemene sine, dele erfaringer og utforske muligheter. Det handler ikke alltid om å bli kvitt problemene, men om å finne nye måter å håndtere dem på for å komme videre. Erfaringene er din viktigste kunnskap.

Det gjør vondt å ta tak i vanskelige ting og ofte utsetter vi det. Men for å få til endring er det helt nødvendig – og det nytter. Fellesskapet i selvhjelpsgruppa gjør det lettere og kunnskapen kan du bruke også utenfor gruppa.

Selvhjelp er gratis, men det koster vilje og krefter.

Her kan du henvende deg om du ønsker å delta i en selvorganisert selvhjelpsgruppe Videosnutt fra en selvhjelpsgruppe
Bestill brosjyrer og hefter. Kostnadsfritt.
Gratis frakt.

Abonner på NYHETSBREV ved å skrive inn epostadressen din i menyfeltet øverst

Om Selvhjelp Norge

Selvhjelp Norge er et nasjonalt kompetansemiljø for selvorganisert selvhjelp finansiert av Helsedirektoratet. Vi har som en av våre hovedoppgaver å bidra til etablering av selvhjelpsarbeid og oppstart av selvhjelpgrupper lokalt. Les mer om Selvhjelp Norge her og ta gjerne kontakt med hovedkontoret i Oslo eller et av våre distriktskontorer for mer informasjon.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial