Inspirerende seminar i Kirkenes

Sist oppdatert: 17 september 2019.

3. september arrangerte vårt distriktskontor for Nordland, Troms og Finnmark et seminar som om selvhjelp og veien til økt selvinnsikt. Kirkenes viste seg fra sin beste side denne dagen, i strålende sommervær. 

Foto: Selvhjelp Norge.

Utgangspunktet for seminaret var et ønske fra tidligere konferansedeltakere om et slikt arrangement. Og responsen lot ikke vente på seg.

Dette trengte jeg! Dagen ga faglig påfyll og kunnskap om selvhjelp. 

-sagt av deltager på seminaret.
Fra venstre: Erna Majormoen, Kari Fløttum og Kari Kastmann. Foto Selvhjelp Norge.


Dagen var delt i to: før lunsj var selvorganisert selvhjelp tema i form av en dialog mellom Kari Kastmann, Erna Majormoen og Kari Fløttum – alle ledere for hvert sitt distriktskontor. Rundt 25 engasjerte deltakere fikk et gjenhør med selvhjelpsforståelsen belyst med historier og fra ulike perspektiver. Deltakerne i salen ble involvert og deltok med innspill, spørsmål og personlige erfaringer..

Roar Skare, snakker om temaet "kjernekvaliteter"
Roar Skare, snakker om temaet "kjernekvaliteter". Til venstre: Hege Levidatter Hansen, daglig leder Selvhjelp Norge.
Foto: Selvhjelp Norge.

Etter lunsj var Roar Skare, spesialist i arbeids og organisasjonspsykologi, hentet inn for å snakke om temaet "Kjernekvaliteter, veien til økt selvinnsikt og mestring av livet".  

- Innholdet i foredraget var svært relevant for selvhjelpsforståelsen og ga et interessant faglig påfyll, sier Kari Fløttum. Det blir for mye å gå inn på foredragsholderens teorier og øvelser, men deltakerne sier at denne sekvensen bidro til bevisstgjøring og det ble lett å knytte disse perspektivene til selvhjelpsforståelsen: Som Inger Berit uttrykker: "- Egentlig har jeg styrke i meg selv, men det er ikke alltid lett å se. Sammen med andre i et fellesskap vil speiling og tilbakemeldinger gi økt forståelse og innsikt." Roar deltok hele dagen og dermed ble hans sekvens en forlengelse av formiddag. Han knyttet selvhjelp tydelig opp til temaet sitt.  

Roar Skare og Inger Berit Stene.
Foto: Selvhjelp Norge.

Arrangør Inger Berit sier dette etter seminaret: -Det en stund siden jeg hadde et slikt seminar og jeg tenker at det er utrolig nyttig. Det er viktig med slike arrangementer for det gir påfyll til alle. En påminnelse om at vi må huske på å ta vare på oss selv – særlig når vi jobber for og med andre mennesker.

Deltakere var representanter fra Vadsø, Tana og Sør-Varanger kommune, fra sykehus og NAV samt Konfliktråd, SANKS og frivillige. 

Etter seminarslutt har flere av aktørene ønsket et videre samarbeid med Selvhjelp Norge og distriktskontoret ønsker selvfølgelig slike invitasjoner velkommen. 

Våre distriktskontorer arrangerer med ujevne mellomrom liknende seminarer. Er du interessert? Kontakt ditt distriktskontor! 

Vakker dag i Kirkenes. Foto: Selvhjelp Norge.
Del på sosiale medier
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial