- Hvorfor har vi ikke hørt om dette før?

Sist oppdatert: 15 november 2019.

Det spørsmålet spurte deltagere på mestringskurs ved Gjøvik sykehus seg etter å ha lært om selvorganisert selvhjelp.

19. og 20. juni holdt Erna Majormoen, leder for distriktskontoret i Hedmark og Oppland, totimers foredrag om selvhjelp som verktøy og mulighet til mestring i hverdagen for to grupper på ca. 20 deltagere som tar mestringskurs ved sykehuset på Gjøvik.

Under mestringskurset. Fra venstre: Kristin Thune og Ingrid Møller Hagen ved sykehuset i Gjøvik og Erna Majormoen i Selvhjelp Norge.

– Vi hadde gode samtaler om temaene hvorfor og hvordan vi kan bli bedre kjent med oss selv og andre, hvordan selvhjelpsverktøyene og selvhjelpsgrupper kan være nyttig for å styrke selvbildet, og vår evne til å hjelpe oss selv og andre, sier Majormoen.

Tilbakemeldingene var veldig gode. – Deltagerne synes det var meningsfullt og at det var nyttige ting å ta med seg i hverdagen, forteller Majormoen. Deltagerne lurte også på hvorfor de ikke hadde hørt om dette før og uttrykte at de gjerne skulle hatt mer informasjon om selvhjelp. Det ble også etterspurt muligheter lokalt.

Fra venstre: Erna Majormoen, Ingrid Møller Hagen, Tove Maurdal (frivillig) og Kristin Thune.

Om du vil ha mer informasjon om selvhjelp kan du kontakte ditt nærmeste distriktskontor. Dersom du er interessert i å starte en selvhjelpsgruppe finner du mer informasjon her.

Del på sosiale medier
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial