Fra tid til handling i Vestfold – Verdensdagen for psykisk helse 2019

Sist oppdatert: 17 oktober 2019.

Det har vært stor aktivitet i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse. På campus Vestfold markerte Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN), Studentdemokratiet, Studentsamfunnet og Studentpresten Verdensdagen torsdag 10. oktober.

Her ble studentene invitert til å bli med rundt Adalstjern, en rusletur på 15 minutter. Planen er at dette skal bli en fast aktivitet i lunsjtiden to dager i uka. Det var lagt til rette for informasjon om psykisk helse og mulighet for samtaler rundt temaet på fellesområdet til universitetet. Her var også Selvhjelp Norges distriktskontor for Buskerud, Vestfold og Telemark invitert til å delta med stand, og flere benyttet anledningen til å slå av en prat med leder for distriktskontoret, Anne Grete Tandberg.

Karoline Lie, Guri Nilsen jobber i Studentdemokratiet
To studenter og studentpresten besøker Selvhjelp Norges stand.
Ansatte i Studentdemokratiet foran Selvhjelp Norges stand: Karoline Lie og Jill Eirin Undem
Irene Hafjell

Det er ikke første gang Anne Grete har vært i kontakt med miljøet ved universitetet. Også tidligere har de snakket om behov og muligheter for å informere om selvhjelp og det å sette i gang selvhjelpsgrupper for studenter. Nå er planen å konkretisere muligheten ved at studentene vet hvor de skal henvende seg og hvem som skal samarbeide om dette. Nytilsatt koordinator for helse i studentsamskipnaden, Irene Hafell, blir en sentral samarbeidspart sammen med studentdemokratiet.

Tankevirus

Det er også et ønske om å informere om selvhjelpsgrupper på tankeviruskursene som studentsamskipnaden arrangerer.

Anne Mari Fredriksen nærmest og Kristin Maute er to samtalepartnere i SSN Helse. Her på stand i samtale med studenter

Anne Grete avslutter sin beskrivelse fra denne dagen med å si: - Ja, det er fint å gi tid, men tiden må også brukes til noe. Helt konkret kan det være å dele erfaringer med andre i en selvhjelpsgruppe. Å sette ord på det som er vanskelig gjør tilværelsen lettere. Det blir lettere å håndtere hverdagen på den måten.

Anne Grete håper nå at samarbeidet mellom Studentdemokratiet, Studentsamskipnaden og Selvhjelp Norge fører til at selvhjelpsgrupper blir en reell mulighet for studentene. Denne dagen styrker troen på at dette blir en realitet - fra tid til handling, rett og slett.

Er du student og sliter med psyken?

Om du er student og sliter med et problem, vil Studentsamskipnaden ved studiestedet ha informasjon som kan være nyttig for deg. Ved SSN kan du finne informasjon her. Andre studiesteder vil ha tilsvarende informasjon på sine nettsider.

Selvhjelpsgrupper for studenter ved ditt studiested?

Jobber du, eller er frivillig, ved et studiested og vil ha mer informasjon om muligheten for selvhjelpgrupper, ta kontakt med vårt nærmeste distriktskontor.

Mer kunnskap?

Vil du vite mer om selvorganisert selvhjelp så finner du det her.

Del på sosiale medier
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial