Fortid og fremtid

Sist oppdatert: 2 april 2020.

Mens livet fremdeles var ved “det gamle” arbeidet vi i Selvhjelp Norge med ferdigstillelse av årsrapporten for foregående år.

Les årsrapporten her

Det ga oss anledning til refleksjoner rundt arbeidsmetoder, målgrupper, forankring og mye mer. Det er ikke alle spørsmål vi får klare svar og tall på, men noe kan vi oppsummere og noe kan vi se utvikling på over tid. Vi lærer at enkelte grep fungerer godt, mens andre må endres for å få bedre resultater. Hvordan kan vi bidra enda mer til at selvorganisert selvhjelp blir bedre kjent og tatt i bruk? Hvordan utvikler arbeidet med igangsetting av selvhjelpsgrupper seg og hva erfaringene på nye områder? Hvordan kan vi nå ut med informasjon enda bredere?

Det er mange faktorer vi ikke har kontroll på i lokalsamfunnene der vi arbeider, for eksempel i forbindelse med kommune- og fylkes-sammenslåingen og endringer i høgskolestruktur som gjør at samarbeidende og aktuelle aktører har vært opptatt med andre ting enn selvhjelp.

Selvhjelp Norge har i 2019 brukt mye ressurser på spredning av kunnskap og erfaringer og jobbet med nettverk og kompetanseheving. I 2019 har vi både fått ny leder av Selvhjelp Norge, Hege Levidatter Hansen, ny styreleder av Stiftelsen Norsk selvhjelpsforum, Jan Tvedt, samt takket av vår tidligere leder av stiftelsen og tidligere styreleder Solbjørg Talseth.

Gründer og pådriver

Solbjørg Talseth har vært en nestor og utrettelig forkjemper i utviklingen av selvhjelpsarbeidet i mer enn 30 år. Hun var sentral i utarbeidelsen av den første nasjonale planen for selvhjelp som kom i 2004, daglig leder for Stiftelsen fra 1998 og for Selvhjelp Norge helt fra etableringen i 2006. Det er dette arbeidet som fremdeles ligger til grunn for Selvhjelp Norge arbeid i dag.

Solbjørg har fra nyttår inntatt pensjonisttilværelsen. Vi takker henne for innsatsen hun har gjort, sammen med mange andre, og for at hun aldri har gitt opp tanken og visjonen om at alle mennesker i Norge må få vite at selvorganisert selvhjelp er en mulighet til bedre mestring av livet.

Ny nasjonal plan for selvorganisert selvhjelp

Dette året ferdigstilles revidert Nasjonal plan for selvorganisert selvhjelp. Sammen med denne og et foreliggende strategiarbeid, vil vi gå inn i en spennende tid som gir rom for tydeligere valg og prioriteringer.

Del på sosiale medier
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial