Digitale selvhjelpsgrupper – Selvhjelp Norge kan gi bistand og støtte i oppstarten

Sist oppdatert: 18 januar 2021.

Mange selvhjelpgrupper har fått en ufrivillig pause dette året og i påvente av bedre tider er det kanskje startet færre grupper enn før. En mulighet for å starte nye grupper, og videreføre eksisterende, er å møtes digitalt. Selvhjelp Norge kan bistå med støtte og tips ved oppstart av selvhjelpsgrupper på nett.

Illustrasjonsfoto: Depositphotos

Selvhjelp Norge og samarbeidspartnere har bidratt til, og startet, noen digitale grupper de siste månedene. Deltakererfaringene så langt er litt blandet: noen synes det er uvant å møtes på denne måten, det tekniske kan være en hindring og muligheten til å lese kroppsspråk er redusert, mens andre synes at dette er et godt alternativ fremfor ikke å treffes i det hele tatt.

Delta i en digital gruppe?

Mange vil finne det rart i starten og noen vil kvie seg for de tekniske utfordringene det innebærer. Det beste rådet vi har er å bruke god tid på å prøve og øve slik at alle blir trygget i situasjonen. Gruppa skal ikke være en prestasjonsarena for teknisk kompetanse, men et sted der det er lov til å prøve seg frem. Kanskje har du et familiemedlem eller en venn som kan hjelpe deg på vei der du sitter?

Les erfaringen fra en deltaker i Angstringens selvhjelpgrupper her: Kan digitale møter være like bra som fysiske møter?.

Hvem starter digitale grupper?

Vi har ikke oversikt over hvem som har gått i gang med å starte digitale grupper, men vi vet at mange tester det ut. LINK Oslo og LINK Bergen og omegn gjør det. En fordel med digitale grupper er at det ikke spiller noen rolle hvor man bor, internettet rekker over alt. Ta kontakt om du tenker at det kan være noe for deg.

LINK Oslo har startet med å holde et felles informasjonsmøte for dem som melder seg interessert i å gå i gruppe. Der du kan delta uforpliktende og gjøre en endelig vurdering etterpå. Angstringen starter digitale grupper. Her kan du se et webinar fra Angstringen som oppsummerer flott om selvhjelp og forteller om erfaringer med videogrupper.

Usikker på organisering og oppstart av digitale selvhjelpsgrupper?

Representerer du et kontaktpunkt eller en aktør som ønsker å starte digitale selvhjelpgrupper, men er usikker på hvordan? Ta kontakt med ditt distriktskontor som kan hjelpe deg med praktiske råd og mental støtte.

Mer informasjon?

Det er mange muligheter til å møtes på nett. Her er noen forslag til hvordan det kan gjøres: Selvhjelpsgrupper på nett.

Fysiske og digitale selvhjelpgrupper er i prinsippet akkurat det samme, men det er noen ting man bør være ekstra oppmerksom på når man ikke sitter i samme rom. Her er noen Tips til organisering av et digitalt møte.

Del på sosiale medier
Facebook
Twitter
LinkedIn
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial