En sommer har kommet

Sist oppdatert: 12 juni 2020.

Og det etter en spesielt utfordrende vår. Mange har områdd seg på forskjellige måter, noen har sittet stille i båten for å se om det går over. Og det gjør det vel - etter hvert. 

I Selvhjelp Norge har vi lagt om arrangementene våre til digitale møteplasser. Det kommer vi til å fortsette med inntil vi igjen kan møtes på annen måte. Vi har erfart at det er noen aktiviteter som fungerer like godt digitalt som ved felles tilstedeværelse.  


Illustrasjonsfoto: Depositphotos

Så skal vi heller ikke se bort fra fordelene ved å være sammen. Vi får mer informasjon ved å se hverandre på skjerm enn bare å snakke i telefonen, men vi får ikke alt. Noe kroppsspråk går tapt også i digitale møter og vi mister muligheten for de uformelle samtalene i kaffekøen eller rundt lunchen. I nettmøtene er det ingen arena for chit chat og nettverksbygging. Derfor blir det fint når vi igjen kan nærme oss normalen. Det vi har lært er å se nye muligheter og benytte flere verktøy – hvert til sitt bruk.

Allerede nå er det planlagt flere arrangementer til høsten. Det ser du i nyhetsbrevet vårt eller på selvhjelp.no

Også når det gjelder selvhjelpgrupper er det gjort et stykke arbeid for å bidra til at de kan møtes digitalt, enten gruppene allerede fantes fra før eller nye skulle startes. Denne møteformen er ikke noe nytt av året, men har blitt aktualisert med pandemien. Du kan lese mer om hvordan det kan gjøres her. Til høsten vil vi kunne fortelle mer om erfaringer fra dette. 

Illustrasjonsfoto: Depositphotos

Vi som bor i Norge er faktisk er ganske heldige. I et internasjonalt perspektiv med økonomisk krise og høy ungdomsledighet i mange land, er vi privilegert. Vi kan diskutere om tiltakene kom for tidlig eller for sent, om de var for strenge eller ikke, men vi har et sikkerhetsnett som beskytter oss i stor grad og en helsetjeneste som fungerer når vi trenger den. Så må vi jobbe videre med psykisk helse, både det som var aktuelt før krisen satte inn og det som er forsterket den siste tiden. 

Velkommen til å bidra med å fremme selvhjelpskunnskapen og mulighetene for at mennesker skal kunne ta den i bruk, for seg selv eller i en selvorganisert selvhjelpsgruppe! 

God sommer! 

Del på sosiale medier
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial